ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Κάτι που φάνταζε όνειρο  

Στα πλαίσια της διερεύνησης της δυνατότητας, οργάνωσης μεταπτυχιακών σπουδών μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των ΑΕΝ, στις 26.01.07 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΠΕΝ μια πρώτη συνάντηση.

Ψυχή της πρωτοβουλίας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ Νικήτας Νικητάκος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, ώς επίσης η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Μαρία Λεκάκου, του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών υπηρεσιών, ο συνάδελφος Πλοίαρχος Γ.Γεωργούλης (καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο), ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασιλάκης μαζί με τον τμηματάρχη της ίδιας διεύθυνσης συνάδελφο Πλοίαρχο καπτ. Παναγιώτη Φωκά, ο Διευθυντής Σπουδών της ΑΕΝ Ασπροπύργου της Σχολής Μηχανικών Δρ.Βασίλης Τσουκαλάς, ο συνάδελφος Πλοίαρχος απο την ΑΕΝ Ασπροπύργου της σχολής Πλοιάρχων συν. καπ. Παναγιώτης Στεφανάτος και βεβαίως το Προεδρείο της ΠΕΠΕΝ.

Η συζήτηση σ’αυτό το πρώτο στάδιο κατέγραψε την θετική βούληση όλων και την δέσμευση για βοήθεια και συνδρομή όσο και όπου χρειαστεί και  κατέγραψε την καταφανέστατη ανάγκη για την δημιουργία αυτών των προγραμμάτων.

Η ΠΕΠΕΝ θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες με όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος,  με όλες τις Ακαδημίες της χώρας, με όλους τους φορείς. Άλλωστε, είναι και ένα προσωπικό, αν θέλετε, στοίχημα του Προέδρου μας Ε.ΚΟΥΖΙΛΟΥ.

Προς το παρόν αυτό που ζητάμε είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες του άρθρου 14 του νόμου περί ναυτικής εκπαίδευσης ώστε να αναγνωριστούν και τα διπλώματα των παλαιοτέρων συναδέλφων. Γνωρίζουμε οτι η Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαίδευσης έχει κάνει καλή και σωστή δουλειά έγκαιρα. Κάποιοι όμως κωλυσιεργούν.

- Γιατί ;

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :

1. καπ.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΙΚΑΣ   Ταμίας ΠΕΠΕΝ

2. καπ. Π.ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ, Καθηγητής ΑΕΝ/Ασπροπύργου

3. καπ. Π.ΦΩΚΑΣ, Τμηματάρχης Εκπαίδευσης

4. κος Δ.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Διευθυντής Εκπαίδευσης

5. καπ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΖΕΑΚΟΣ, Γεν.Γραμματέας ΠΕΠΕΝ

6. καπ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΖΙΛΟΣ, Πρόεδρος ΠΕΠΕΝ

7. Δρ.ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ, καθηγητής Τμ.Ναυτιλίας & Επιχ.Υπηρεσιών Παν.Αιγαίου

8. κα ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΚΟΥ, καθηγήτρια Τμ.Ναυτιλίας & Επιχ.Υπηρεσιών Παν.Αιγαίου

9. καπ. Γ.ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

10. Δρ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, Δ/ντης Σπουδών ΑΕΝ Ασπροπύργου Μηχανικών

11. καπ.ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΑΡΛΑΜΗΣ, Γραμματέας Β’ ΠΕΠΕΝ